top of page

Information

På Willes undervisar vi bröst och ryggsim till både barn och vuxna. Till vuxna erbjuder vi privatlektioner och till barn både privatlektioner och gruppsimskola. För oss är det viktigt att det ska vara roligt att lära sig att simma därför blandar vi in lekfulla övningar i simträningen och försöker göra simskolan till veckans höjdpunkt. Vi har all våran simskola på både Eyrabadet och Brickebackens bad i Örebro.

Att lära sig simma är en superviktig egenskap för er/ert barns säkerhet. Främst från ett överlevnadsperspektiv men också för att barnen ska få godkänt i idrott när de går ut 6:an. Att börja simskola i tidig ålder ger barnen goda förutsättningar att lära sig simma rätt från början.

 

För oss simlärare är simning mer än bara armtag och bentag, vi ska lära barnen att orientera sig i vattnet, få en god balans och kunna flyta. Om barnen lär sig att orientera sig i vattnet, balansera och flyta kommer besöket till badhuset bli mycket, mycket roligare!

Platser

Gruppsimskolan kör vi på brickebackens bad och Eyrabadet i Örebro och privatlektionerna kör vi enbart på Eyrabadet.

Prislista

Gruppsimskola

1500kr/barn per termin - Om man har gått en termin hos Willes simskola får man 10% rabatt

Privatlektioner

1 barn/vuxen 350kr per lektion

2 barn/vuxen 450kr per lektion

Gruppsimskola

 • Lektionstid: 30 minuter

 • Antal platser per grupp: 8st (Valen 7 platser)

 • Antal lektioner per termin: 8st

 • Antal simlärare per grupp: 1

 • Alla föräldrar får vara med och sitta på kanten

Sjöstjärnan(steg 1)

 • Krav för bokning: Fyllt 4år

 • Mål med kursen: Utveckla balansen och bli säkrare i vattnet.

 

I Sjöstjärnan kommer vi träna mycket på vattenvana för att lära oss hur kroppen fungerar i vattnet och kika in på allt man behöver för att lära sig simma som balans, flytläge och lite teknik. Vi kommer att använda oss av plattor och flytkorvar som flythjälpmedel och göra övningar som sparka med benen med flythjälp, flyta, hämta ringar och åka rutchkana M.M.

Sköldpaddan (steg 2)

 • Krav för bokning: Fyllt 5år

 • Mål med kursen: Utveckla balansen, bli säkrare i vattnet och lära sig tekniken i bröstsim och ryggsim.

I Sköldpaddan kommer vi fortsätta med mycket vattenvana för att förbättra våran balans i vattnet och bli bättre på att flyta. Vi kommer att bli introducerade till tekniken i bröst och ryggsim och vi kommer 

använda oss av plattor och korvar för att träna på tekniken. Vi kommer att göra övningar som flyta, glida, bentag, armtag, hämta ringar och dyka genom tunnlar M.M. 

Bläckfisken (steg 3)

 • Krav för bokning: Fyllt 5år, ha kunskap om hur man gör ett armtag och bentag

 • Mål med kursen: Att få bättre teknik i bröst och ryggsim samt kunna ta sig fram 5m på djupt vatten

I Bläckfisken kommer vi att träna mer på simning och lära oss hur vi med armtagen kan ta oss fram i vattnet utan flythjälp. Vi kommer att simma lite i lilla bassängen och lite i den stora bassängen. Vi kommer att simma med flytkorvar och plattor och göra övningar som hoppa från kanten, flyta, glida och simma utan flythjälpmedel.

Valen (steg 4)

 • Krav för bokning: Fyllt 6år och kunna klara simmärket bläckfisken

 • Mål med kursen: Att få en bättre teknik i bröst och ryggsim, simma 10m utan flythjälp, flyta och hoppa från kant på djup vatten för att sedan simma till säkerhet.

I Valen ska vi simma på djupt vatten och träna på tekniken i bröst och ryggsim för att klara av att simma våra första 10 meter. Vi använder oss av flytkorvar och plattor under simlektionen och utöver att simma sträckor kommer vi göra övningar som glida, flyta, hoppa från kanten och dyka M.M.

Hajen (steg 5)

5.png
 • Krav för bokning: Fyllt 6år och kunna simma minst 10 meter bröstsim och 10 meter ryggsim

 • Mål med kursen: Att få en bättre teknik i bröst och ryggsim, Kunna simma längre med en bra andning.

I Hajen ska vi simma på djupt vatten och träna på tekniken i bröst och ryggsim för att klara av att simma längre sträckor. Vi använder oss av flytkorvar och plattor under simlektionen och på denna grupp har vi två simlärare.

Pritvatlektioner

 • Tider släpps den 1:a varje månad kl 09:00

 • En lektion är 30 minuter

 • På en lektion kan det vara upp till två deltagare

På privatlektionerna tränar vi simlärare och elev utifrån din/ditt barns nuvarande kunskaper på Eyrabadet i Örebro.

Jag vill uppmuntra alla till att träna lite själva med de tips som jag ger och därför när ni bokar simskolan blir deltagarens entré till badet betald och 50% rabatt på en medföljande vuxens entré. Om ni bara ska sitta på kanten går ni vuxna in utan att betala entré.

bottom of page